Wat is tai chi (tai ji)?

Tai chi is oorspronkelijk een oude Chinese interne krijgskunst. Wat opvalt als je iemand tai chi ziet beoefenen is de vloeiende, zachte manier van bewegen. De bewegingen vloeien moeiteloos en gecoördineerd in elkaar over.

Als we onze geest stil en rustig maken kunnen we ons ten volle concentreren op wat er binnen in ons lichaam gebeurt. Zo komen we werkelijk in contact met onze essentie en kunnen we lichaam en geest laten samenwerken. Het ontspannen lichaam volgt de intentie van de geest en voert de bewegingen moeiteloos uit.

Wat is tai chi

Wat kan Tai Chi voor je doen?

Een rustige geest en een ontspannen lichaam zijn de beste toegangswegen naar je eigen interne wereld. Je leert de innerlijke realiteit kennen en van daaruit kan je bewuste keuzes maken in je leven.

Keuzes die je helpen om bepaalde patronen in je leven te veranderen, keuzes die je vrijheid en ademruimte geven. Je bouwt innerlijke sterkte op, waardoor je je rustiger en meer ontspannen voelt, ook als de uiterlijke omstandigheden moeilijk of lastig zijn.

Niet voor niets betekent het Chinese woord tai chi het “uiterste en alomvattende”.

Starten

Starten met een cursus tai chi kan een heel belangrijke stap in je leven zijn. Enkele wekelijkse momenten van tot rust komen, alles even vergeten en terug contact maken met wie je werkelijk bent.
Even weg van alle drukte en stress, weer op adem komen en alle spanningen uit je lichaam laten wegstromen.

Tai Chi